خرید و فروش آوالانچ
نمودار قیمت آوالانچ
بازارهای معاملاتی آوالانچ
نام بازار | آخرین قیمت | ارزش معاملات 24h | حجم معاملات 24h | |
---|---|---|---|---|
آوالانچ / تومان AVAX / IRT | 247,617 IRT 0٪ | 0 irt | 0 avax | خرید و فروش |
آوالانچ / تتر AVAX / USDT | 0 USDT 0٪ | 0 usdt | 0 avax | خرید و فروش |
اپلیکیشن موبایل نوبیتکس
دانلود اپلیکیشنمقالات آموزشی آوالانچ
تاریخچهی آوالانچ
مدت زمان | قیمت | درصد تغییرات |
---|---|---|
معرفی ارز آواکس (AVAX) و پروژه آوالانچ (Avalanche)
شبکه آوالانچ که در سال 2020 توسط آوا لبز (Ava Labs) راهاندازی شد، یک پلتفرم بلاکچینی است که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکند. هدف این شبکه ارائه راهکارهای بلاکچینی مقیاسپذیر است در حالی که تمرکززدایی و امنیت حفظ شود. تمرکز این شبکه بر هزینههای پایین، تراکنشهای سریع و اکوسیستمی است که در آن کاربران عادی به راحتی از پلتفرم استفاده کنند.
آوالانچ خیلی زود به پلتفرمی محبوب در فضای بلاکچین تبدیل شد، به طوری که در اواخر سال 2021 بیش از 11 میلیارد دلار ارزش کل قفل شده (TVL) را به ثبت رساند. محرک اصلی شبکه آوالانچ کوین آن به نام آواکس (Avax) است.
به وسیله آوالانچ، این امکان برای کاربران فراهم میشود که تعداد نامحدودی از بلاکچینهای شخصیسازی شده و قابل تعامل با یکدیگر را ایجاد کنند.
تاریخچه آوالانچ (Avalanche) و ارز دیجیتال آواکس (AVAX)
بعد از راهاندازی شبکه بیت کوین در سال 2009، مسیر برای طراحی و نوآوری بلاکچینهای بعدی مثل اتریوم هموار شد. اما با استفاده گسترده از توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) و همینطور پروتکلهای دیفای (DeFi) محدودیتهای بلاکچین بیش از پیش آشکار شد.
به عنوان نمونه میتوان به الگوریتم اجماع بیت کوین با نام اثبات کار (PoW) اشاره کرد که مراحل تایید تراکنشها در آن، منجر به مصرف برق بسیار بالایی میشود. از طرف دیگر امروزه خیلی از توسعهدهندگان به دلیل هزینههای بالای شبکه اتریوم رو به پلتفرمهای لایه دو آوردهاند. در این پلتفرمها، تراکنشها از شبکه اصلی خارج میشوند و در آنجا در دستههای مرتب، جمعآوری و تایید میشوند و دوباره به شبکه اصلی اتریوم بازگردانده میشوند.
اگرچه این شیوه موثر به نظر میرسد اما باعث ایجاد پیچیدگیهایی در شبکه میشود و ممکن است حتی تهدیدهایی را هم برای شبکه به همراه داشته باشد. بنابراین سوالی که مطرح میشود این است که چگونه یک پروتکل لایه یک میتواند همزمان غیرمتمرکز، امن و مقایسپذیر باشد؟
اینجاست که پروژههایی مانند آوالانچ وارد میشوند. پلتفرمی که با راهکار درخشان "سه بلاکچین" خود تلاش در حل مشکلات اصلی بلاکچین دارد. در سپتامبر 2020، آوا لبز (Ava Labs) بعد از جذب 6 میلیون دلار بلاکچین آوالانچ را راهاندازی کرد. در فروش توکنهای بعد از آن (فروش عمومی و خصوصی) هم حدود 48 میلیون دلار دیگر سرمایه جذب شد.
ماموریت اصلی شبکه آوالانچ (Avalanche)
همانطور که اشاره شد، آوالانچ به منظور حل مشکلاتی پا به میدان گذاشت که اکثر شبکههای بلاکچینی با آن مواجه بودند. دو مورد مهم که آوالانچ تلاش در حل آنها دارد عبارت است از:
ازدحام
آوالانچ صرفاً با در نظر گرفتن مشکل مقیاسپذیری طراحی شده است. در مقایسه با درگاههای پرداخت سطح بالا مانند پیپال (PayPal) و ویزا (VISA)، آوالانچ هم در کمتر از یک ثانیه تراکنشها را انجام میدهد.
آوالانچ همچنین فوقالعاده قدرتمند و کارآمد است و ظرفیت پردازش 6500 تراکنش در ثانیه را دارد. در مقایسه با ساختار فعلی اتریوم این پیشرفتی بزرگ محسوب میشود.
هزینهها
آوالانچ که از نظر خیلیها یکی از رقبای اصلی اتریوم است، در زمینه هزینه کارمزد تراکنشها با اختلاف زیادی نسبت به اتریوم عملکرد بهتری دارد.
کارمزدها در این شبکه برای مقاصد مختلفی مانند ساخت و مینت داراییها، سهامگذاری (Staking)، انجام تراکنشها و ساخت بلاکچین استفاده میشوند. لازم به ذکر است که مکانیزمی برای سوزاندن این کارمزدها وجود دارد که به صورت دائمی تعداد ارزهای در گردش AVAX را کاهش میدهد.
شبکه آوالانچ (Avalanche) چگونه کار میکند؟
مشکلات بنیادی بلاکچینهایی مانند بیت کوین و اتریوم عبارتند از عدم یا کمبود تعاملپذیری و مشکلاتی در ارتباط با مقیاسپذیری و کارایی. آوالانچ با رویکردی خاص به این مشکلات حمله کرد. این رویکرد شامل استفاده از سه بلاکچین مجزاست. در همین ارتباط آوالانچ ادعا میکند که سریعترین پلتفرم قراردادهای هوشمند در بخش زمان نهاییشدن تراکنشها در صنعت بلاکچین است.
با این توضیحات میتوانیم نگاه دقیقتری به 3 بلاکچین طراحی شده توسط آوالانچ بپردازیم که شبکه اصلی آن را تشکیل میدهند.
X-Chain
این بلاکچین برای مدیریت داراییها استفاده میشود. زنجیره مبادله X-Chain برای ایجاد و مبادله توکنهای بومی AVAX و داراییهای دیگر به کار گرفته میشود. مشابه با استاندارد ERC-20 در اتریوم، این توکنها از مجموعهای از قوانین استاندارد پیروی میکنند. این شبکه از پروتکل اجماع Avalanche استفاده میکند.
C-Chain
این بلاکچین برای ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز (Dapp) استفاده میشود. این شبکه دارای ماشین مجازی آوالانچ است (مشابه با ماشین مجازی اتریوم) که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا برنامههای غیرمتمرکز سازگار با EVM را شاخهبندی کنند. در این شبکه از پروتکل اجماع آدم برفی (Snowman) استفاده میشود.
P-Chain
این بلاکچین برای هماهنگ کردن اعتبارسنجها (Validators) استفاده میشود و زیرشبکههای فعال را ردیابی و امکان ایجاد زیرشبکههای جدید را فراهم میکند. زیرشبکهها در واقع مجموعهای از اعتبارسنجها هستند. هر زیرشبکه میتواند چندین بلاکچین را اعتبارسنجی کند، اما یک بلاکچین فقط توسط یک زیرشبکه اعتبارسنجی میشود. این تقسیم وظایف محاسباتی امکان پردازش بیشتر بدون مصالحه در غیرمتمرکزسازی را فراهم میکند. این شبکه هم از پروتکل اجماع Snowman استفاده میکند.
به عنوان مثال، بلاکچینهای خصوصی در شبکه میتوانند از زیرشبکههای خود بخواهند که اعتبارسنجهای آنها به اندازه کافی در سرتاسر جهان پراکنده باشند یا با برخی مقررات خاص مطابقت داشته باشند. با دنبال کردن این ساختار چندبخشی، آوالانچ همکاری خود را با سایر بلاکچینهایی که مایل به ادغام با اکوسیستم آوالانچ هستند، بهبود میبخشد. علاوه بر این، دو مکانیزم اجماع مختلف با توجه به نیازهای هر بلاکچین طراحی شدهاند، که باعث بهبود کارایی آنها میشود.
مزایا و معایب آوالانچ
یک سرمایهگذار با تجربه تنها به مزایای یک دارایی توجه نمیکند و تلاش میکند تمام زوایای آن را تحت نظر بگیرد. به همین دلیل در این بخش علاوه بر مزایا، ایراداتی را هم که به این پروژه وارد است بررسی خواهیم کرد:
مزایا
پیشتر با شبکه آوالانچ آشنا شدیم و مسائلی که قصد برطرف کردن آنها را داشت بررسی کردیم. به طور خلاصه میتوان به این موارد به عنوان مزایای کلیدی این پروژه اشاره کرد:
تعاملپذیری
تنها تعداد معدودی از بلاکچینها امکان معامله انواع ارزهای دیجیتال و دادهها را با سایر پلتفرمها فراهم میکنند. آوالانچ با اجازه دادن به بلاکچینهای مختلف برای به اشتراکگذاری دادهها و تعامل مؤثر با یکدیگر، قابلیت همکاری را تسهیل میکند.
مقیاسپذیری
استخراج بیت کوین نیاز به مصرف انرژی زیاد دارد و شبکه اتریوم توانایی پردازش تعداد بسیار محدودی تراکنش در ثانیه را دارد. هرچند که هر دو شبکههای بزرگ و ارزشمندی محسوب میشوند اما این محدودیتها مانع مقیاسپذیری آنهاست. اما آوالانچ به منظور مقیاسپذیر بودن، نهایی کردن تراکنشها در کسری از ثانیه و ظرفیت پردازش فوقالعاده طراحی شده است.
کاربرد
یکی از نگرانیها در ارتباط با پذیرش یک تکنولوژی، کاربرد یا سطح سادگی استفاده یا پیادهسازی آن در برنامهها یا کاربردهای دیگر است. آوالانچ ثابت کرده است که در موارد مختلف کاربرد دارد. برخی از این کاربردها شامل راهاندازی برنامههای غیرمتمرکز اتریوم بر روی شبکه آوالانچ، راهاندازی اعتبارسنج، ساخت توکن و راهاندازی برنامههای غیرمتمرکز میشود.
معایب
بعد از بررسی مزایا میتوان به این ایرادات هم اشاره کرد.
رقیبی به نام اتریوم
یکی از بزرگترین مشکلات هر بلاکچین ارائهدهنده خدمات قرارداد هوشمند این است که رقیبی بزرگ و مطرح به نام اتریوم را در مقابل خود دارد. پلتفرمی با اکوسیستمی بسیار بزرگ و همیشه در حال رشد.
سختی مشارکت در اعتبارسنجی
هر کاربری که قصد داشته باشد به اعتبارسنج شبکه آوالانچ تبدیل شود باید 2000 واحد ارز آواکس (AVAX) را سهامگذاری کند. این موضوع مشارکت عموم در شبکه را محدود میکند.
عدم تنبیه اعتبارسنجهای خطاکار
در صورتی که اعتبارسنجی به هر دلیلی (عمداً یا سهواً) اشتباهی انجام دهد توسط شبکه تنبیه نمیشود که این موضوع میتواند نگرانیهایی را در زمینه امنیت به وجود بیاورد.
بنیانگذاران پروژه آوالانچ (Avalanche) و ارز آواکس (AVAX)
3 فرد بنیانگذار و نفرات اصلی این شبکه را کوین سکنیکی (Kevin Sejniqi)، مئوفان یین (Maofan Yin) و امین گون سیرر (Emin Gun Sirer) تشکیل میدهند. گروهی مستعاری به نام Team Rocket که اطلاعات بنیادی این پروتکل را در ماه مه 2018 منتشر کرد.
گروهی از محققان به رهبری پروفسوری از دانشگاه Cornell در حوزه علوم کامپیوتر و مهندس نرمافزار به نام امین گون سیرر به همراه دو دستیار خود که دانشجویان دکترا بودند یعنی سکنیکی و یین این تکنولوژی را توسعه دادند.
پایگاه کد AVA برای مکانیزم اجماع آوالانچ در مارس 2020 به شکل منبعباز در آمد و برای عموم قابل مشاهده و استفاده شد. عرضه اولیه کوینهای AVAX در ژوئیه 2020 به اتمام رسید و شبکه این پروژه در سپتامبر همان سال راهاندازی شد.
اقتصاد توکنی ارز آواکس (AVAX)
ارز AVAX یک توکن کاربردی است و همینطور به عنوان وسیله مبادله اکوسیستم Avalanche عمل میکند. به عبارت دیگر، توکن به عنوان ارز درون شبکه، معمولاً برای جمعآوری کارمزد در تراکنشها، مشوقها و بسیاری موارد استفاده دیگر از جمله سهامگذاری استفاده میشود.
توکن AVAX به شکل زیر به بخشهای مختلف اختصاص داده شده است:
- 50 درصد برای پاداشهای سهامگذاری
- 10 درصد برای اعضای تیم
- 1 درصد برای فروش عمومی مرحله A1
- 8.3 درصد برای فروش عمومی مرحله A2
- 0.67 درصد برای فروش عمومی مرحله B
- 9.26 درصد برای بنیاد آوالانچ
- 7 درصد برای موقوفه توسعهدهندگان و جامعه
- 5 درصد برای شرکای استراتژیک
- 3.5 درصد برای فروش خصوصی
- 2.5 درصد فروش مرحله بذر (Seed Sale)
- 2.5 درصد ایردراپ
- 0.27 درصد برای مشوق برنامههای شبکه تست
روشهای کسب درآمد
قطعاً قصد هر کاربری از خرید AVAX کسب سود و درآمد از آن است. در این بخش به شیوههای مختلفی که میتوان با معامله AVAX از آن کسب درآمد کرد، میپردازیم.
معاملات کوتاه مدت
یکی از فاکتورهای مهم برای انجام معاملات کوتاهمدت، داشتن حجم نقدینگی قابل قبول در صرافیهای معتبر است. ارز آواکس هم دارای این ویژگی است. بنابراین گزینه مناسبی برای معاملات کوتاه مدت به حساب میآید. افرادی که به تحلیل تکنیکال و خوانش چارت مسلط هستند میتوانند از نوسانات قیمت این ارز دیجیتال کسب سود نمایند.
هولد یا نگهداری ارز آواکس (AVAX)
آواکس با توجه به کاربردی بودن و میزان استفاده از توکن آن در شبکه برای بسیاری از سرمایهگذاران گزینه جذابی محسوب میشود.
استیکینگ
تبدیل شدن به اعتبارسنج در شبکه آوالانچ نیاز به سهامگذاری 2000 توکن AVAX دارد که قاعدتا برای هر فردی قابل انجام نیست. اما صرافی نوبیتکس این امکان را برای کاربران خود ایجاد کرده است که با انتخاب مدت زمان و طرح دلخواه استیکینگ ارز AVAX، در آمد منفعل هم داشته باشند.
به طور کل نوبیتکس برای ارزهای دیجیتالی که از مکانیزمهای اجماع اثبات سهام (PoS) استفاده میکنند امکان سهامگذاری را فراهم کرده است. برخی از این ارزهای دیجیتال علاوه بر AVAX عبارتند از: سولانا (Sol)، کاردانو (Ada) و ترون (Trx).
قیمت آواکس (AVAX)
قیمت آواکس (AVAX) فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته است. طبق دادههای کوین مارکت کپ (Coinmarketcap)، ارز آواکس که در اواخر سال 2020 با قیمت حدود 5 دلار معامله میشد، در فوریه سال 2021 رشد بزرگی را تجربه کرد و توانست قیمت 54 دلار را به ثبت برساند. بعد از یک ریزش بزرگ در همین سال، مجدداً در ماه نوامبر سقف تاریخی خود را با قیمت 134 دلار را ثبت کرد. پس از آن و در پی اتفاقات اقتصادی و مسائل سیاسی پیشآمده در سال 2022 که منجر به ریزش بازارهای مالی شد این ارز هم در یک روند نزولی قرار گرفت و کف قیمتی 9 دلار را در اواخر 2023 لمس کرد. از آن زمان به بعد این ارز دیجیتال روندی صعودی را در پیش گرفته است.
خرید و فروش آواکس (AVAX) در صرافی نوبیتکس
برای شروع معاملات در صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس نیاز است که ابتدا ثبت نام و احراز هویت انجام شود. این ثبت نام با یک آدرس ایمیل یا شماره موبایل انجام میشود و نوبیتکس تمهیداتی را اندیشیده است که در کوتاهترین و سادهترین راه ممکن این پروسه طی شود. علاوه بر این نوبیتکس برای حفظ امنیت کاربران، امکان شناسایی دو عاملی و آنتی فیشینگ را هم فراهم کرده است.
بعد از انجام این مرحله کاربر حساب کاربری خود را با تومان یا ارزهای دیجیتال دیگر شارژ میکند و معاملات خود را آغاز میکند. معاملات در این صرافی یه صورت همتا به همتا (P2P) انجام میشود. به این معنا که در ازای هر سفارش خرید/فروش میبایست سفارش دیگری در طرف مقابل وجود داشته باشد تا معامله نهایی شود. البته نوبیتکس امکان معاملات سریع و آنی را هم برای کاربران خود فراهم کرده است.
کارمزد فروش یا خرید آواکس (AVAX) در نوبیتکس به صورت درصدی از مبلغ کل معامله از خریدار و فروشنده کسر خواهد شد. کارمزد معاملههای مختلف به صورت زیر تعریف میشود:
ارزش معامله | کارمزد (درصد از ارزش معامله) |
---|---|
کمتر از 10 میلیون تومان | %0.35 |
بین 10 تا 50 میلیون تومان | %0.30 |
بین 50 تا 100 میلیون تومان | %0.25 |
بیشتر از 100 میلیون تومان | %0.20 |
ارزهای مرتبط با شبکه آوالانچ (Avalanche) و ارز آواکس (AVAX)
اتریوم
اتریوم به عنوان اولین بلاکچینی که امکان پیادهسازی قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز روی آن وارد بازار ارزهای دیجیتال شده است، اصلیترین و مهمترین رقیب تمام پلتفرمهای مشابه بعد از خود از جمله آوالانچ محسوب میشود.
اتریوم با در اختیار داشتن اکوسیستمی بسیار بزرگ، میزبان هزاران قرارداد هوشمند و برنامه غیرمتمرکز است و بدون شک مطرحترین و محبوبترین شبکه در بین توسعهدهندگان به شمار میرود. اما این بدان معنا نیست که به دلیل حضور اتریوم دیگر پلتفرمها امکان رشد و خودنمایی ندارند. بلکه کاملاً برعکس، محدودیتهای اتریوم و پیشرفت روز افزون تکنولوژی، راه را برای ظهور پروژههای خلاقانه مانند آوالانچ با ارز AVAX هموار کرده است.
کاردانو
کاردانو (Ada) هم به عنوان بلاکچینی که امکان پیادهسازی قراردادهای هوشمند را به کاربران خود میدهد، یکی از رقبای مهم آوالانچ به شمار میآید. یکی از دلایل اصلی محبوبیت کاردانو، بنیانگذار آن آقای چارلز هاسکینسون است که یکی از چهرههای اصلی در تاسیس اتریوم به حساب میآید. او بعد از درک محدودیتهای اتریوم از تیم آن جدا شد و شبکه کاردانو را راهاندازی کرد.
سولانا
یکی دیگر از محبوبترین شبکههای بلاکچینی لایه یک سولانا است. سولانا (Sol) با استفاده از یک نوآوری به نام اثبات تاریخچه (Proof of History) و اضافه کردن آن به الگوریتم اجماع اثبات سهام خود، موفق شد سرعت انجام تراکنشها را تا حد قابل توجهی بالا ببرد و هزینه را تا حد زیادی کاهش دهد.